Anar al contingut principal

Transport i automoció preveuen una generació d'ús del 19% aquest estiu

25/06/2024

Les empreses del sector Transport, logística i automoció anticipen unes expectatives de generació d'ús del 19% durant els mesos de juliol, agost i setembre, segons recull l'últim Estudi de Projecció d'Ús de ManpowerGroup. Amb un augment de 14 punts de manera intertrimestral i de 15 respecte al mateix període de l'any, és una de les indústries que millor evoluciona i se situa per damunt de la mitjana nacional (15%). Aquesta dada és el resultat que el 45% de les empreses preveu ampliar els seus equips, el 28% els mantindrà i només 2 de cada 10 estima que reduirà les seues plantilles.

Antonio *Holgado, director corporatiu de Logística i Transport de *ManpowerGroup, apunta que “malgrat alguna oscil·lació puntual i de reptes importants a nivell global, la cadena de subministrament té bona salut i està en constant cerca de talent. Fins i tot a l'estiu, continua la inversió en el desenvolupament d'infraestructures logístiques i això, al seu torn, anima les previsions de contractació”.

Les empreses de Salut i farmàcia lideren les expectatives de generació d'ocupació i es posicionen al capdavant de les intencions de contractació netes, amb un 27%. Li segueixen molt de prop les empreses tecnològiques amb unes previsions netes d'ús del 24% i, a pesar que descendeixen 10 punts en la comparativa intertrimestral, anticipa bones dades de contractació. Igualen la dada de Transport, logística i automoció, amb una previsió neta del 19%, el sector de Béns i serveis de consum, i Indústria.

En el costat oposat, a més d'Energia i subministraments que maneja unes previsions neutres, Publicitat i comunicació mostra un descens intertrimestral del 9%, la seua xifra més baixa des que existeixen registres, iforman els nostres companys de Todotransporte.

En l'anàlisi global, les empreses de Tecnologia mantenen la seua posició de lideratge en les projeccions de contractació per al tercer trimestre de 2024, amb una previsió de creació d'ocupació del 29%. Per part seua, Transport, logística i automoció, amb un 21%, se situa per davall de la mitjana internacional (22%), malgrat guanyar 5 punts enfront del trimestre previ.

Consulta la notícia original AQUI