Anar al contingut principal

Treball accelera la negociació per a reduir la jornada laboral i adverteix que no serà a canvi d'hores extra

20/06/2024

El Ministeri de Treball trepitja l'accelerador de la negociació sobre la reducció de la jornada laboral. Després de constatar que han encallat les converses bipartides entre sindicats i patronal, el secretari d'Estat del ram, Joaquín Pérez Rey, ha anunciat aquest dilluns, després de la taula de diàleg social, que aquest òrgan es reunirà a partir d'ara de manera setmanal. “El ministeri té un interés superlatiu a tancar això com més prompte millor”, ha assenyalat.

Pérez Rey ha assenyalat el compromís del ministeri de traslladar als agents socials un primer text, que contindrà “els vímets” que ja han anat comunicant en els últims mesos. Aquests són una reducció de la jornada setmanal màxima de 40 a 38,5 hores durant aquest 2024 i d'una altra hora més, fins a les 37,5 hores, per a 2025. I que anirà acompanyada, a més, “d'una millora substancial del registre horari a través de la seua digitalització completa i la seua interoperabilitat per part de la Inspecció de Treball”. “No es tracta d'una reducció testimonial, volem que hi haja una vertadera reducció del temps de treball i que es controle bé”, ha advertit el secretari d'Estat.

El control del registre horari és una “línia roja” per a UGT. El vicesecretari general de política sindical de l'organització, Fernando Luján, ha advertit que és “prioritari que el registre de jornada siga flexible i, efectivament, reculla les hores reals de cadascuna de les persones treballadores”. “Hem de corregir que hi haja 6 milions d'hores extraordinàries que ni es registren, ni s'abonen, ni es cotitzen”, ha reclamat. El sindicat ha plantejat davant el Comité Europeu de Drets Socials dues qüestions sobre aquest assumpte contra Espanya: una per eixe registre que consideren “no fiable” i una altra perquè les hores extraordinàries que es fan conforme a la llei s'abonen “almenys amb un 25% més que l'hora ordinària”.

L'altra línia roja té a veure també amb les hores extra i és compartida pels sindicats i pel propi ministeri. “Un dels elements de major dificultat consisteix en si la reducció de la jornada ha d'anar acompanyada o no d'alguna mena de compensació en l'àmbit de la distribució irregular de la mateixa o de l'ús de les hores extraordinàries”, ha reconegut Pérez *Rey, que ha assenyalat que hi ha un “abús” d'està fórmula, “moltes vegades impagada”. L'assumpte, ha dit, “no estarà fora de la taula de negociació” però ha descartat “canviar jornada ordinària per extraordinària”. “És impossible i no ho incorporarem a la taula”, ha sentenciat.

La secretària confederal d'acció sindical de Comissions Obreres, Mari Cruz Vicente, ha coincidit que “no es pot plantejar” eixe intercanvi i ha assenyalat que la reducció de la jornada, que beneficiaria a més de 12 milions de treballadors, al costat de l'increment dels salaris, és una forma de de repartir l'augment de la productivitat. “D'entrada, no sembla que l'assumpte estiga fàcil, però hem viscut períodes molt convulsos i hem pogut arribar a un acord”, ha assenyalat abans de recordar que eixa reducció a 37,5 hores de la jornada setmanal màxima és “un pas avant en l'objectiu d'aconseguir les 35 hores” dels sindicats.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ja havia advertit que la seua intenció era que aquest assumpte quedara resolt en la taula del diàleg social abans de l'estiu i que la mesura tiraria avant amb o sense la patronal. El seu número dos en el ministeri no ha volgut posar terminis en aquesta ocasió, encara que sí ha reconegut que té “l'esperança de poder fer-ho” abans de les vacances. “L'oportú per a aconseguir un acord és no sotmetre a ningú al taló d'Aquil·les del temps”, ha dit per a comprometre “totes les reunions que siguen necessàries, amb la intensitat que siga necessària”.

Consulta la notícia original ACI