Anar al contingut principal

Empleats espanyols disposen de la tecnologia necessària per a treballar en un model híbrid

21/06/2024
  • El percentatge de treballadors espanyols que compta amb totes les solucions que necessita per a col·laborar sense problemes amb els seus companys és del 31%, i això els genera frustració.
  • Un 25% dels líders empresarials també admet que la tecnologia de col·laboració en les seues organitzacions no està a l'altura de les expectatives.
  • No comptar amb modalitats de treball més flexibles, incloses la tecnologia i les instal·lacions necessàries, és la raó principal per a replantejar-se deixar el treball en els pròxims dotze mesos.

Un nou estudi de Ricoh revela que la majoria de les organitzacions manquen de la tecnologia necessària per a donar suport al treball flexible i només el 31% dels empleats espanyols afirmen disposar de tota la tecnologia necessària per a col·laborar sense problemes quan treballen amb altres companys.

En l'estudi, realitzat per *Opinion *Matters en nom de *Ricoh, han participat 1.000 empleats i 300 responsables de la presa de decisions en tota Espanya. L'estudi posa en relleu que el treball flexible continua sent una de les principals prioritats dels empleats espanyols i citen el fet de no comptar amb modalitats de treball més flexibles, inclosa la capacitat de planificar i programar per a garantir que les seues necessitats en el lloc de treball se satisfacen abans que comence la jornada laboral (escriptori, ubicació, tecnologia del lloc de treball), com la raó principal per a replantejar-se deixar el seu treball en els pròxims dotze mesos.

Malgrat el valor que els empleats concedeixen a la flexibilitat laboral, molts manquen de les eines bàsiques per a posar-la en pràctica. El 22% dels empleats no tenen accés a programari de col·laboració bàsic com Microsoft *Teams i Zoom, mentre que el 31% no té accés a cap maquinari de col·laboració/tecnologia híbrida per a reunions (per exemple, tecnologia audiovisual com la videoconferència), a pesar que existeix una demanda d'això.

Els directius reconeixen el problema: un de cada quatre (25%) admet que les seues eines de col·laboració no estan a l'altura de les expectatives, la qual cosa dificulta que els empleats exercisquen el seu treball diari. No obstant això, a pesar que la seua inversió en tecnologia no ha canviat, només el 17% dels responsables de la presa de decisions empresarials van citar la millora de l'experiència dels empleats com una prioritat estratègica per a l'any vinent.

La investigació llança també llum sobre com els directius haurien de situar la satisfacció i l'experiència dels empleats en primer pla enguany. I per a això es comença amb el treball flexible, ja que una quarta part (24%) dels empleats afirma que no estar obligats a treballar en l'oficina i que se'ls facilite la tecnologia adequada per a treballar on preferisquen seria una forma clau d'augmentar la seua sensació de realització en el treball.

 Ramon Martin, *CEO de *Ricoh Espanya i Portugal, afirma que “les organitzacions han tingut diversos anys per a pujar-se al treball flexible, per la qual cosa resulta sorprenent que moltes continuen quedant-se arrere a l'hora de proporcionar fins i tot les tecnologies més bàsiques que faciliten la col·laboració i la comunicació. Donades els importants avantatges que ofereix el treball flexible, les empreses han de donar prioritat a les eines i tecnologies necessàries per a obtindre el millor de la seua plantilla i retindre als millors talents. No obstant això, adoptar aquests canvis no sols significa continuar sent competitius, sinó també valorar i invertir en la felicitat i la realització de les persones que impulsen l'èxit de l'organització”.